Momo — More Monitoring Action in the EU
Search
Close this search box.

Активности

Нашиот предизвик? Да зборуваме за интегритетот без да зборуваме за нив, за корумпираните, и за тие кои корумпираат. Наместо тоа, ајде да зборуваме за нас: како ние да се активираме.

Сите активности се дизајнирани да се прилагодат на целната група и контекст, а информациите како што се времетраењето, возраста и нивото на тежина се претежно индикативни. Ресурсите на порталот се специјално изградени за работа со млади луѓе на возраст од 15-25 години, но може да се користат и за различни целни групи – помлади или постари. Како младински работник, никогаш не заборавајте да ги водите учесниците низ темата со помош на објаснувања и сесии за дебрифинг!

Ако ги користите нашите ресурси, ве молиме оставете ни повратни информации со оваа анкета !вашето искуство ни е важно!

ВРЕМЕ
 • ВРЕМЕ
 • 30 мин
 • 60 мин
 • 90 мин
 • 2 часа
 • 2-3 часа
 • 4 часа
 • 8 часа
Клучни зборови
 • Клучни зборови
 • Агенција
  6
 • Ангажман
  11
 • Желби
  4
 • Игра за бегство
  2
 • Кампања
  4
 • Конфликт на интереси
  9
 • Корупција
  3
 • Култура на интегритет
  5
 • Мониторинг заедница
  4
 • Мониторинг на општото добро
  19
 • Мониторинг прашање
  5
 • Моќ
  16
 • Овластување
  2
 • Општествена доверба
  6
 • Отворени податоци
  6
 • Право да се знае
  9
 • Само-набљудување
  18
 • Свесност
  18
 • Свиркање
  1
 • Собирање на податоци
  4
 • Учење
  8
ГОЛЕМИНА НА ГРУПА
 • ГОЛЕМИНА НА ГРУПА
 • 5-15
 • 5-20
 • 5-25
 • 5-30
 • Минимум 12 лица
ПРИМЕНЛИВА ЗА ДИГИТАЛНИ АЛАТКИ
 • ПРИМЕНЛИВА ЗА ДИГИТАЛНИ АЛАТКИ
 • ДА
 • ДА, со надворешен софтвер
 • НЕ
Ниво на тешкотија
 • Ниво на тешкотија
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Само-набљудување
60 мин
Ниво на тешкотија
4/5
Само-набљудување
60 мин
Ниво на тешкотија
1/5