Momo — More Monitoring Action in the EU
Search
Close this search box.

Лесно е да се бориме против корупцијата ако знаеме како

Нашиот предизвик? Да зборуваме за интегритетот без да зборуваме за нив, за корумпираните, и за тие кои корумпираат. Наместо тоа, ајде да зборуваме за нас: како ние да се активираме.

со мачиња

Само-набљудување

Како да се спротивставиме на корупцијата? Предлагаме 5 повици на саморефлексија: секојдневни прашања во изборите кои ги правиме за промовирање на интегритетот и спречување на нејаснотиите.

Мониторинг на општото добро

Откријте ја патеката за зајакнување на младите лидери за мониторинг на заедниците и заштита на демократијата од корупцијата.